Un projecte immobiliari amenaça el terreny de “Cims borrascosos”

bronte

Boiroses i escombrades pel vent, les ermes de West Yorkshire han estat inalterades durant segles. Aquests paisatges austers i esplèndids van inspirar sobretot les germanes Brontë. Ara estan amenaçats per un nou projecte de subdivisió. L’ajuntament de Bradford té previst construir 150 cases als turons dels voltants. Un autèntic sacrilegi per als amants del romanticisme anglès.

Aforades durant dècades, les terres salvatges de Yorkshire poden canviar dràsticament en els propers anys. Els turons verges que voregen la ciutat de Bradford han estat escollits per acollir un nou projecte immobiliari important. El desenvolupament futur de 150 cases en unes 5 hectàrees de terreny encara està en estudi, però ja genera fortes reaccions.

De fet, les futures cases es construiran a prop del poble de Thornton, que avui serveix de punt de partida per a la via Bronte. Aquest camí traçat a través del pantà suggereix seguir els passos dels autors. És una atracció turística important per a la regió, que atrau aproximadament 30.000 visitants a l’any. El camí condueix a Haworth Parsonage, casa de les germanes Brontë ara convertides en museu.

Segons els plans proposats pel Bradford Council, les futures cases es trobarien al bell mig d’aquesta ruta, perjudicant per sempre el paisatge dels turistes amb nebulositat i desitjos d’humitat. Mentre els landes van inspirar Les Hauts de Hurlevent i Jane Eyre, entre d’altres, el consistori va acordar que qualsevol construcció s’hauria de fer amb precaució.

“El camí de Bronte, que atrau turistes amb la seva gran importància cultural, passa pel centre d’aquest futur espai. Serà necessari un disseny de llocs protegits que incorpori infraestructures verdes per mitigar qualsevol impacte sobre la pista ”.

Declaracions que no van convèncer, però. L’autor local i expert en germanes Brontë, Michael Stewart, va parlar amb el Daily Mail dient que estava consternat per la idea de la subdivisió.

“En lloc de creuar bells camps amb impressionants vistes de la vall més enllà, caminarà a l’ombra de les parets, les tanques i el fons de les cases.”

I per continuar: “Els Brontës són la nostra major exportació literària després de Shakespeare i Dickens. Són estimats a tot el món. El que Bradford posseeix, juntament amb les germanes Brontë, és bastant únic. Hem de fer tot el possible per protegir-lo i celebrar-lo, no per esborrar-lo “.

Font: Actualitté. Traducció automàtica a efectes de prova de funcionalitat del web vaive.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Més articles sobre el mateix tema

Scroll to Top