“El partit més llarg”, un llibre sobre el Barçagate

barçagate

El periodista que ha destapat l’escàndol del Barçagate ens revela, en aquesta apassionant investigació periodística, tot el que va passar als despatxos del Barça el dia del referèndum.

Diumenge, 1 d’octubre del 2017. Mentre a Catalunya la Guàrdia Civil i la policia espanyola reprimien a cops el referèndum d’autodeterminació, a la zona noble del Camp Nou els telèfons treien fum. El president Bartomeu i la seva Junta Directiva, conscients dels vincles històrics i emocionals que uneixen el destí del club al destí de la nació, han de prendre una decisió a l’altura de les circumstàncies: suspendre el partit de manera unilateral o bé jugar-lo. Les pressions augmenten a cada minut que passa. El Barça és més que un club, i el que es jugava aquell dia no era només un simple partit de futbol.

Per primera vegada, el periodista Adrià Soldevila ha aconseguit declaracions exclusives del vestidor, polítics, càrrecs directius i membres de la Junta. Aquestes fonts inèdites permeten reconstruir amb rigor i seriositat el minut a minut de la jornada i aporten informació fins ara desconeguda sobre la prèvia que va determinar la decisió. Un llibre que ens posa en context, que repassa la relació íntima del Barça amb Catalunya al llarg de la història i que explica la raó per la qual el posicionament del Barça durant els anys del Procés té una importància que va més enllà de l’anècdota.

Se n’ha dit…

«El partit més llarg d’Adrià Soldevila compleix dues de les exigències fonamentals del periodisme: explica una història de manera senzilla contextualitzant els fets i porta a terme una tasca d’investigació narrada de manera apassionant.», Santi Giménez, al pròleg del llibre.

«Al capdavall, El partit més llarg serà un producte de primera necessitat quan mirem d’explicar als nostres nets com i per què el Barça es va de posar de perfil en un moment clau de la història de Catalunya.»,  Jordi Costa, a l’epíleg del llibre.

L’autor

Adrià Soldevila (Barcelona, 1989) és periodista esportiu. La seva trajectòria professional ha estat sempre vinculada al Barça, i fa uns mesos va destapar un dels escàndols que han fet trontollar l’actual Junta Directiva del Club: l’anomenat Cas Barçagate. Actualment treballa a la SER Catalunya, on és codirector de la secció La llotja del programa Què t’hi Jugues, dedicat exclusivament a les pròximes eleccions a la presidència del club blaugrana. Ha estat col·laborador de Tu diràs, de Rac 1, del Diari Ara i de Nació Digital.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Més articles sobre el mateix tema

Scroll to Top