“Tot ha de canviar”, un llibre sobre la vida després de la Covid-19

Warren Buffet va dir aquesta cèlebre frase: «És cert, hi ha una guerra de classes, però és la meva classe, la classe rica, la que està fent la guerra, i l’estem guanyant».

Aquest brutal enfrontament social mai ha estat tan tangible com amb la crisi de la Covid-19, que agreuja les desigualtats i incrementa l’acumulació de riquesa precisament per a aquells que estan conduint el planeta cap a una extinció massiva. Ens estem asfixiant a les mans no només d’un virus, sinó també de la brutalitat policial i d’un sistema mundial basat en l’extracció, l’expansió i l’explotació.

La crisi climàtica, l’amenaça nuclear, les pandèmies i el racisme: aquests són els quatre genets del capitalisme global i la seva violència estructural contra la naturalesa, els éssers humans i el mateix futur. Necessitem connectar i construir un món més enllà de la noció destructiva del «progrés» que domina la modernitat capitalista. No ha de quedar res de l’antic sistema, però tota la bellesa, la humilitat i la determinació de la nostra lluita comuna, que aquest mateix sistema no arriba a comprendre, acullen l’esperança del canvi que necessitem.

Aquestes són les claus del nou llibre que treu Raig verd. Un llibre per fer pensar!

Algunes opinions

El llibre reuneix pensadors progressistes per reflexionar sobre el món que s’ha fracturat arran del coronavirus. Cada pensador aborda un tema, des de l’amor i la tecnologia fins a l’internacionalisme i la creació de diners i deutes, amb el missatge d’organitzar el món d’una manera que beneficiï a tots com a iguals i que posi fi a l’explotació dels pobres pels rics.

India Today

Hi ha molts llibres que tracen camins per sortir de la pandèmia, però el que atreu d’aquesta col·lecció d’assaigs és l’eclecticisme, radicalitat i disposició per pensar amb imprudència. L’antologia és una barreja d’estimulació intel·lectual, provocació i investigació, i és gràcies a aquesta barreja que és encara millor.

Tortoise

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Més articles sobre el mateix tema

Scroll to Top