“Polònia” celebra els 15 anys amb un Llibre-Homenatge

Polònia

A les 10 de la nit del 16 de febrer del 2006, Polònia va començar a caminar a TV3. En el primer esquetx, Queco Novell interpretava el president Maragall. Des d’aleshores, aquests trenta minuts d’humor s’han anat reproduïnt setmana a setmana, durant quinze anys, convertint-se en el programa televisiu més celebrat a Catalunya seguit per centenars de milers d’espectadors.  

El llibre, coeditat per Minoria Absoluta, TV3 i Ara Llibres, recull la història del programa a través d’anècdotes, fotografies inèdites i reflexions de tots els membres de l’equip. Les seves pàgines expliquen com s’ha fet el Polònia, les diverses etapes que ha viscut i la dificultat de  mantenir-se tants anys unint els criteris que són marca la casa: qualitat, equilibri i transgressió. 

Entre les seves pàgines hi descobrim des de la gestació i l’estrena del primer programa, els titulars més celebrats, el treball ingent els guionistes, la preparació dels musicals més mítics i fins i tot les picabaralles amb alguns dels personatges parodiats. Un homenatge al Polònia què és també un reflex de la història política i social dels darrers quinze anys dels catalans i catalanes. També s’han volgut afegir a l’homenatge alguns dels personatges imitats dels qui s’hi inclouen textos amb la seva opinió sobre el programa: Artur Mas, Carme Ruscalleda, David Fernàndez, Carlos Carrizosa, Dolors Sabaté, Laura Borràs, Jordi Cuixart, Empar Moliner, Jordi Basté, Mònica Terribas, Pablo Iglesias, Jordi Évole, José Montilla, Miquel Iceta, Oriol Junqueras i Pere Aragonès.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Més articles sobre el mateix tema

Scroll to Top