‘Sol com un mussol’: Jordi Basté explica com va fer ‘El món a RAC1’ des de casa

baste

Aquest dilluns surt a la venda el llibre Sol com un mussol , de Jordi Basté, que és una crònica íntima sobre com va fer El món a RAC1 durant el confinament total pel coronavirus. Basté explica les dèries i les angoixes d’aquells dies; com va anar la coordinació a distància dels membres del seu equip i la trobada amb Toni Clapés, Agnès Marquès i Xavi Bundó per posar en comú l’experiència de fer ràdio des de casa.

Basté va fer 38 programes d’El món a RAC1 des de casa. Un fet que reconeix que pot ser divertit al principi però que al cap de poc et fa adonar de la necessitat de fer ràdio des de la ràdio. I afegeix que el confinament va demostrar més que mai el valor de la feina d’equip: des dels presentadors fins al tècnics, un engranatge indivisible.

El fet de fer ràdio tancat a casa és el descobriment de coses de què moltes vegades els locutors o periodistes no ens adonem: no som unes estrelles, generalment acostumem a ser els caps visibles d’un engranatge, diu Basté. I encara rebla: En aquesta època, els que van brillar per damunt dels altres van ser per exemple els tècnics i els productors. Van ser gent a qui donem molta menys importància que als que som locutors, però el coronavirus ens ha ensenyat que no només són necessaris a la ràdio, són imprescindibles

El llibre té el pròleg de Mònica Terribas, que diu que sempre sembla que s’hagi d’acabar el món, i amb Jordi Basté sempre torna a començar, i l’epíleg del doctor Jaume Padrós, que destaca que el llibre està escrit a cor obert, amb la sinceritat dels homes honestos, sense amagar pors, errors i contradiccions i assumint-los amb coratge.

Sol com un mussol l’edita Ara Llibres.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Més articles sobre el mateix tema

Scroll to Top